top of page

Venezuela Függetlenségének Napját: Bátorság és Szabadság Öröksége

Ma azon az ünnepi napon gyűlünk össze ebben a virtuális térben, hogy megemlékezzünk és ünnepeljünk egy olyan napot, amely rendkívül fontos számunkra: július 5-én Venezuela Függetlenségének Napját. Ez az alkalom büszkeséggel és hálával tölt el minket, mivel emlékezünk elődeinkre, akik bátran harcoltak azért, hogy szülőföldünk szabadságát és autonómiáját megszerezzék.


Több mint két évszázaddal ezelőtt egy csoport venezuelai víziók és hazafi összegyűlt egy közös cél érdekében: Venezuela felszabadítása a nyomorúság bilincseitől és az önállóság kikiáltása. Szimón Bolívar, a Felszabadító, és sok más névtelen hős vezetésével felkerekedtek, és kitartó küzdelemmel harcoltak az önrendelkezésért és az emberi méltóságért.


Július 5-e emlékeztet minket arra a bátorságra és eltökéltségre, amelyet elődeink megmutattak hazánk történelmének azon fontos pillanataiban. Az áldozatuk és bátorságuk inspirál minket arra, hogy a szabadság lángját életben tartsuk, és keményen dolgozzunk egy jobb jövőért közösségünk és hazánk számára.


Magyarként Venezuelában tudjuk, hogy számos kihívással kell szembenéznünk és alkalmazkodnunk kell az új környezethez távol az őshazánktól. Azonban egyesületünk révén teret teremtettünk a támogatásnak és a szolidaritásnak, ami összekapcsol minket közös identitásunkban, és megerősít minket a nehézségek idején.


Ez a nap emellett lehetőséget nyújt arra, hogy köszönetet mondjunk a magyar közösségnek a venezuelaiak felé mutatott meleg fogadtatásért és támogatásért. Nagylelkűségük és kedvességük lehetővé tette számunkra, hogy integrálódjunk és pozitív hozzájárulást tegyünk Magyarország társadalmához.


Használjuk ki ezt az alkalmat arra, hogy elmélkedjünk a szabadság értékéről és annak fontosságáról mind







4 visualizaciones0 comentarios
bottom of page